Les platges de Ribes Roges i Darró acolliran el cap de setmana del 7, 8 i 9 de juny l'inici del circuit Arena Handball Tour

Vilanova i la Geltrú obre d’aquesta manera el circuit de competicions d’estiu que organitza anualment al Reial Federació Espanyola d’Handbol amb un esdeveniment que omplirà la ciutat amb prop de 1.700 esportistes de tot l’estat. Un torneig que es desenvoluparà des del juny fins a l’agost començant per les platges de la nostra vila fins a les de Cadis, passant per La Manga del Mar Menor, Cartagena, Torrox i La Línea de la Concepción.

Quatre-cents mil euros d’impacte econòmic durant els tres dies de torneig. Aquest és el càlcul aproximat que la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Rivera, ha donat a conèixer durant la presentació, tenint en compte la repercussió pel que fa a hostaleria, restauració, comerç i activitat nàutica. Actualment, els hotels estan al 90% de les reserves i n’hi ha tres que tenen ocupació plena durant el cap de setmana de competició. Les reserves dels pisos turístics estan en aquests moments al 70%.

Com a primers amfitrions de l’Arena 1000 d’handbol platja 2024, Vilanova i la Geltrú esdevindrà capital d’aquesta modalitat esportiva acollint un total de 152 equips, 71 femenins i 81 masculins. L’Arena 1000 preveu mobilitzar 1.700 esportistes entre els jugadors de les diferents categories, infantils, juvenils i sèniors amb els corresponents entrenadors, àrbitres i equips tècnics. A més dels espais de joc i les infraestructures, la ciutat aportarà al torneig representació local mitjançant la inscripció de quatre equips del Club Handbol Vilanova: infantil masculí i femení, cadet femení i sènior masculí. També hi ha prevista la participació d’equips d’exhibició  estrangers procedents d’Itàlia i Portugal.

Les platges de Darró i Ribes Roges concentraran tota l’activitat esportiva. Sobre la seva superfície es distribuiran els 9 camps de joc previstos per a la celebració del torneig. El camp central, que acollirà les competicions més rellevants així com les finals de cada categoria, disposarà d’una graderia desmuntable amb capacitat per a 600 espectadors.

Per tal de facilitar l’estada dels visitants i amb l’objectiu de donar a conèixer la ciutat i tot el que s’hi fa, s’ha fet l’edició especial d’un e-book, que serà distribuït a través de la Federació Espanyola d’Handbol a tots els equips participants. «Un recurs en el qual es mostrarà diàriament el calendari de competició així com totes les activitats i opcions que es poden fer un cop acabin els partits, com el calendari festiu i agenda cultural, equipaments de ciutat com ara museus o mercats, o les activitats de mar complementaries, o  informació pràctica de com arribar i moure’s per la ciutat, entre d’altres.»

  • Infraestructura i serveis

El muntatge de les instal·lacions i de l’espai central de l’Arena.1000 al Passeig Marítim de la ciutat començarà el dia 2 de juny i es preveu que estigui enllestit el dia 6.

Pel que fa a la mobilitat, no hi haurà especials afectacions al trànsit a la zona. Durant els dies de l’Arena 1000 s’ha fet una reserva d’estacionament per a l’organització i serveis del torneig al final del passeig marítim. Durant aquests dies es recomana prioritzar els desplaçaments a peu, amb bicicleta o amb transport públic, o l’ús dels aparcaments dissuasius de Vilanova i la Geltrú, ubicats a l’Hospital de Sant Antoni, Jutjats, Masia d’en Frederic, ronda d’Europa i al costat de la ITV.