“A Tortosa de tapes” es farà finalment a finals de setembre

La ruta gastronòmica “A Tortosa de tapes” se celebrarà enguany entre l’última setmana de setembre i la primera d’octubre, segons que han confirmat fonts de l’organització. L’última edició d’este certamen es va fer al novembre de 2022 i l’any passat no es va celebrar perquè no es va poder renovar l’acord de patrocini amb la marca de cerveses Estrella Damm. En un principi, es va anunciar que la ruta s’ajornava fins a la primavera cosa que finalment no serà així.

Tortosa de tapes és un esdeveniment gastronòmic, organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa, amb la implicació de l’associació d’hostaleria i turisme Platigot i el suport de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. En esta ruta de tapes, una trentena de bars i restaurants ofereixen una gran varietat de tapes, una per establiment, acompanyades de cervesa. En algunes edicions, fins i tot destacats xefs de la cuina ebrenca han col·laborat en l’elaboració d’exquisides tapes i han contribuït ha donar un valor afegit a esta activitat gastronòmica. Amb l’objectiu d’incentivar el consum, la Cambra de Comerç concedeix diversos premis a les persones que hi participen i a la primera que acredita haver degustat cadascuna de les tapes de la ruta que presenten els bars i restaurants.

La primera edició es va fer al 2014, amb tres rutes diferenciades (Centre-Remolins, Temple i Ferreries), i des d’aleshores s’ha celebrat cada any a excepció dels anys 2020 i 2021, suspesa a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, i el 2023, en esta ocasió per falta de patrocinador. L’esdeveniment sempre ha tingut una gran acceptació ciutadana. En l’última edició, la corresponent al 2022 es va oferir la tapa i la canya de cervesa a un preu unitari de 3,5 euros. En total, es van servir 15.356 tapes i hi van participar 21 bars i restaurants.